Σχολικές εκλογές 2022 (Φρόσω Κορδούλη)

       Ο θεσμός των εκλογών δεν υπάρχει μόνο στον κόσμο που θα γνωρίσουμε όταν θα μεγαλώσουμε, εκλογές διεξάγονται και στην σχολική μας ζωή. Εδώ συναντάμε άλλο είδος εκλογών, ένα είδος με πιο εφηβική προσέλκυση και όχι τόσο σοβαρή  θα έλεγε κανείς .

      Σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας, στην αρχή της χρονιάς γίνονται εκλογές για πενταμελή και δεκαπενταμελή συμβούλια. Στο δικό μου έγιναν περίπου πριν από δυο εβδομάδες. Οι πρώτες ήταν αυτές των πενταμελή συμβούλιων. Αρχικά μοιράστηκαν ψηφοδέλτια σε όλους τους μαθητές για να ψηφίσουν, έπειτα η εφορευτική επιτροπή  του κάθε τμήματος τα μάζεψε και έγινε η καταμέτρηση των ψήφων. Τα αποτελέσματα βγήκαν σε σχετικά μικρό χρόνο .

    Μια εβδομάδα αργότερα έγιναν και οι εκλογές του δεκαπενταμελούς, την Τρίτη 4 Οκτωβρίου.  Αφού και πάλι μοιράστηκαν ψηφοδέλτια και τελείωσε η ψηφοφορία, συγκεντρώθηκαν σε μία αίθουσα οι εφορευτικές επιτροπές κάθε τμήματος, καθηγητές και  ο διευθυντής μέτρησαν τις ψήφους του κάθε μαθητή και έβγαλαν τα  τελικά αποτελέσματα. Έπειτα οι καθηγητές  βγήκαν έξω από την αίθουσα και  είπαν τα αποτελέσματα σε όλους τους μαθητές που ανυπομονούσαν να ακούσουν τα ονόματα των μελών του συμβουλίου τους για  αυτή την χρονιά. Οι 15 μαθητές με τις περισσότερες ψήφους αποτελούν το 15μελές συμβούλιο του Γυμνασίου Δερβενίου και με μεταξύ τους ψηφοφορία εξελέγησαν ο Πρόεδρος, ο Αντιπρόεδρος και ο Γραμματέας.

     Γενικότερα η όλη διαδικασία των σχολικών εκλογών είναι αρκετά χρήσιμη γιατί με το δεκαπενταμελές και το πενταμελές αντίστοιχα ακούγονται οι επιθυμίες των  μαθητών για το σχολείο τους, στους καθηγητές και το διευθυντή.

Φρόσω Κορδούλη Β1