Special Olympics…. θέαμα ζωής (Μαριτίνα Κοκιοπούλου)

Το Γυμνάσιο Δερβενίου την Παρασκευή 6/10/2022 πραγματοποίησε διδακτική επίσκεψη στο Λουτράκι. Επισκεφτήκαμε το κλειστό γυμναστήριο «Γ. Γαλανόπουλος» και γίναμε θεατές παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές, νοητική υστέρηση, όπως αυτισμό, που συμμετείχαν στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics.

Ψυχαγωγηθήκαμε παρακολουθώντας αγώνες  Καλαθοσφαίρισης (Basket) αλλά και τον αγώνα τους και νιώθαμε και εμείς μαζί τους την αδρεναλίνη μας στα ύψη κάθε φορά που η μπάλα βρισκόταν μέσα αλλά και κοντά στο καλάθι. Κάθε φορά που κάποιος σκόραρε χειροκροτούσαμε όλοι. Μας εξήγησαν πως καλό είναι να μη φωνάζουμε ούτε να σφυρίζουμε καθώς αυτού του είδους οι θόρυβοι αποσυντονίζουν τους αθλητές και ανταποκριθήκαμε με σεβασμό απέναντι στους παίχτες. Μπορούσαμε να διακρίνουμε τη χαρά και την ικανοποίηση στα μάτια τους!!Φαίνονταν τόσο ευτυχισμένοι που ήμασταν εκεί και τους εμψυχώναμε1 Δεν είχε για εμάς καμία σημασία ποια ομάδα θα νικούσε. Ήταν, ήδη, νικητές από τη στιγμή που κατέβηκαν στον αθλητικό χώρο για να αγωνιστούν.

        Εκείνα τα παιδιά δεν επέτρεψαν στην ιδιαιτερότητά τους να καθορίσει το μέλλον τους και τους στόχους τους. Συνεχίζουν όλοι μαζί, ενωμένοι και προσπαθούν με τον δικό τους τρόπο να προσαρμοστούν στην καθημερινότητα.

        Πιστεύω πως συγκίνησαν πολλούς από τους μαθητές του σχολείου μας και μας απέδειξαν πως οι ιδιαιτερότητές μας δεν μας κάνουν περίεργους ούτε διαφορετικούς από τους άλλους αλλά…. ξ ε χ ω ρ ι σ τ ο ύ ς!!! Μας έδωσαν κουράγιο για να προσπαθούμε για το καλύτερο και να μην εγκαταλείπουμε στην πρώτη δυσκολία που θα αντιμετωπίσουμε….

Μαριτίνα Κοκιοπούλου

Β1 Γυμνασίου