… όταν το πέρισυ συναντά το φέτος

Πολλές φορές έχω καθίσει να σκεφτώ το μέλλον μου… τι με ενδιαφέρει να ακολουθήσω στη ζωή μου ή πως θέλω να ζήσω. Σίγουρα οι περισσότεροι μαθητές έχουν το ίδιο άγχος. Επίσης, όλοι έχουμε ακούσει εκφράσεις: «το σχολείο πάνω από όλα», ή «διάβασε να περάσεις κάπου αλλιώς απέτυχες».

          Σήμερα, λοιπόν, – αρχές Σεπτεμβρίου – ήρθαν στο σχολείο μας δύο αρκετά οικεία μας πρόσωπα, η Μαρία και η Έλενα. Τα κορίτσια αυτά την προηγούμενη χρονιά δίνανε πανελλήνιες. Μας μίλησαν την εμπειρία τους… όχι μόνο των πανελληνίων αλλά όλων των σχολικών χρόνων τους από το γυμνάσιο. Μας εξήγησαν πως οι βαθμοί δεν είναι το παν… φυσικά οι βαθμοί είναι μια εικόνα για την πρόοδό μας αλλά καταλάβαμε ότι δεν χρειάζεται να είμαστε βαθμοθήρες. Καταλάβαμε πως οι πανελλήνιες δεν είναι μονόδρομος και πως τα όνειρά μας δεν σχετίζονται πάντα με αυτές. Μάθαμε για το συστηματικό διάβασμα και διάφορα tips που θα μας βοηθήσουν να μπορούμε να μελετάμε συγκεντρωμένα και αποτελεσματικά χωρίς να χρειάζεται να παιδευόμαστε ώρες.

Τέλος, μιλήσαμε για τη σχέση των μαθητών με τους καθηγητές τους. Μας είπαν πως είναι εδώ για να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τους στόχους μας και ότι δεν πρέπει να τους φοβόμαστε αλλά να τους θεωρούμε φίλου μας…. στο πλαίσιο του σεβασμού φυσικά.

Από όλα αυτά συμπεράναμε πως η καθημερινή ρουτίνα του σχολείου μας μπορεί να γίνει ευχάριστη και να δημιουργήσουμε αναμνήσεις που στο μέλλον θα αναπολούμε και θα χαμογελάμε!! Ίσως να υπάρχουν δύσκολες, βαρετές, ατελείωτες και κουραστικές ημέρες, αστείες και διασκεδαστικές ημέρες. Όλα στη ζωή μας έχουν δύο πλευρές: τη θετική και την αρνητική. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τη θετική πλευρά των πραγμάτων ώστε να είμαστε ευτυχισμένοι!!!

Μαρίνα Νησωτάκη