“Χτίζοντας μία καλύτερη σχέση με τα παιδιά μας”

Πέμπτη, 1/11/22, ώρα 17.05. Η σχολική αίθουσα υποδέχτηκε …. μεγάλους – σε ηλικία,  σε προβληματισμούς, σε αγωνία…. – μαθητές. Στόχος μας ήταν η προσπάθεια να χτίσουμε μια καλύτερη σχέση με τα παιδιά μας.

Ξεκίνησε ένας κύκλος ομιλιών με πρώτη ομιλήτρια την κ. Δ. Παπαναστασίου, Υπεύθυνη του Κέντρου Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας «Δίολκος». Πρόκειται για  Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε το 1999 και λειτουργεί από τον Μάρτιο του 2000 στον Νομό, με τη στήριξη και εποπτεία του Οργανισμού Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ). Οι δράσεις του κέντρου περιλαμβάνουν συμβουλευτική σε γονείς, εφήβους και νέους, ενίσχυση του γονεϊκού ρόλου, έγκαιρη αναγνώριση προβλημάτων στην οικογένεια, εκπαίδευση εκπαιδευτικών σε προγράμματα πρόληψης που εφαρμόζονται στο σχολείο, βραχείες παρεμβάσεις πρόληψης σε μαθητές, εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στην ευρύτερη κοινότητα.

Η κ. Παπαναστασίου εστίασε σε μέσα και τρόπους με τα οποία είναι δυνατό να επιτευχθεί η επικοινωνία των γονέων με τα παιδιά τους σε μία δύσκολη περίοδο όπως αυτή της εφηβείας και σε μία εποχή κρίσης οικονομικής, υγειονομικής, ενέργειας και πρωτίστως ηθικής!

Απλά, λιτά και απέριττα επέμεινε στην ανάγκη ανάπτυξης διαλόγου με το παιδί, στον καθορισμό ορίων, στην ψυχολογική και συναισθηματική ενίσχυσή του, στην ανάγκη ανάληψης ευθυνών εκ μέρους του…..

Ακολούθησε διάλογος στο πλαίσιο του οποίου διατυπώθηκαν ερωτήσεις και προτάσεις για νέες ομιλίες με ποικίλα θέματα, όπως αυτά που σχετίζονται με τον  επαγγελματικό προσανατολισμό των παιδιών, τον σχολικό εκφοβισμό, τις σχέσεις των μαθητών στο σχολείο και την παροχή πρώτων βοηθειών.

Ως σχολείο παραμένουμε «ανοικτοί» σε προτάσεις των γονέων προκειμένου όλοι να ενημερωθούμε  και να αυξήσουμε τις γνώσεις μας σε θέματα – προβλήματα που αφορούν στους μαθητές και τη σχολική ζωή, καθώς και να εδραιώσουμε τη συνεργασία γονέων και σχολείου πάνω στα θέματα αυτά.

Ανάρτηση στην κατηγορία: Γονείς